Alcı sıva nasıl yapılır..

19 Ocak 20210

Yeni Alçı İşleri

Evinizde yeni sıva varsa, doğru boyayla doğru şekilde boyamanız önemlidir. Bu yararlı kılavuzda en iyi sonuçları nasıl alacağınızı öğrenin.

Yeni Sıva Boyama

İster kendi evinizi dekore ediyor olun, ister kariyeriniz için ev geliştirme becerilerinizi tazeliyor olun, yeni sıvanmış bir duvarı doğru şekilde boyamak maksimum sonuç için çok önemlidir.

Bu bir kat boya üzerine atma vakası değil ve Bob senin amcan olacak; hem hazırlıkta hem de yürütmede atılması gereken önemli adımlar vardır.

Bunu yapmamak, boyanın soyulmasından, çatlamasından, çizgili kuruyan bir duvara kadar bir dizi soruna neden olabilir, sonuçlar hayal ettiğiniz profesyonel vizyon olarak ortaya çıkmayacaktır.

Bu sorunlardan bazıları yeni alçı boyadıktan hemen sonra ortaya çıkmasa da, yakın gelecekte kendilerini gösterebilirler – bu da düzeltmek için daha fazla bakımla sonuçlanabilir.

Amaç, ekstra maliyetlerden kaçınmak için ilk denemede mükemmel boya işini elde etmektir. Yeni sıvanızı doğru şekilde boyamak için şu basit adımları izleyin:

İÇİNDEKİLER

Aşağıda, yeni sıva boyamak için adım adım bir buide oluşturduk.

    1. Alçının kurumasını bekleyin: İlk adım en önemli adımdır – üzerine boya uygulamadan önce alçınızın tamamen kuruduğundan emin olun. Alçının kuruması için genellikle bir hafta yeterli bir süredir.

      Bu adımın bu kadar önemli olmasının nedeni, nemli bir duvarda boyamanın ilk kat boyanız ile yeni sıva arasındaki bağları engelleyerek soyulma ve çatlama ve düzensiz bir yüzeyle sonuçlanabilmesidir.

    1. Sorunlu alanları zımparalayın : Sorunlu alanları hafifçe zımparalamak için ince zımpara kağıdı kullanın. Alçıya zarar vermek istemediğiniz için çok sert ovalamayın.
    1. Alçınızı kapatın: Son katın daha iyi ve daha eşit bir örtücülük elde etmesini sağlamak için yeni alçıyı kapatmak son derece önemlidir. Alçının yapıştırılması, boyanın yapışması için bir taban katmanı oluşturduğundan gelecekteki sorunları ortadan kaldırır. Yeni sıva son derece emicidir ve uygulanan sıvıyı emer.

      Amaç, suyla seyreltilmiş, alçının emülsiyondan sıvıyı emmesi ve daha az emici olmasıyla sonuçlanan bir taban katmanı kullanmaktır. Bu emülsiyon, kısmen boya ve kısmen su olduğu için ‘Mist Coat’ olarak bilinir. Kendi sis kaplamanızı oluşturabilir veya çoğu donanım mağazasından astar satın alabilirsiniz.

    1. Emülsiyon katmanınızı kontrol edin: Uyguladığınız sis katını hızlı ve kapsamlı bir şekilde kontrol ettiğinizden emin olun. Sıvanın çok emici olması nedeniyle bu tabaka normal boyaya göre çok çabuk kurur. Boş tuvaliniz üzerinde çalışmak için pürüzsüz bir temel katman oluşturmak için herhangi bir damlamayı yakalayın ve çizgilerin üzerine fırçalayın.

      Bu adım sırasında oluşturulan düzensiz alanlar, düzgün olmayan bir finişe neden olabilir. Sis katlarının sulanması nedeniyle normal boyadan çok daha kirli ve çok kolay damlama eğilimindedirler.

    1. Her türlü sorunu ele alın: İlk sis kat katmanınız kuruduktan sonra, sıva ile ilgili herhangi bir sorun görünür hale gelecektir. Herhangi bir çıkıntı veya düz olmayan alan görürseniz, ince bir zımpara kağıdı kullanın ve bunları hafifçe zımparalayın. Alçıya zarar verebileceğinden çok fazla bastırmayın.
    1. İkinci bir katman uygulayın: Önceki adımı atladıysanız, bu adım isteğe bağlıdır. Bununla birlikte, iki kat sis kat uygulamak kesinlikle daha iyi ve daha parlak bir yüzey oluşturacaktır. Ayrıca, daha az şeffaf esaslı bir kaplama oluşturarak, ek son kat katları eklemenizi önleyerek hem zamandan hem de paradan tasarruf etmenizi sağlar.

      Önceki adımı takip ettiyseniz, bu adım eşit bir bitiş oluşturmak için bir zorunluluktur. Bir sonraki adıma geçmeden önce, önceki adımları izlediğinizden ve bu katmanda damlama ve çizgi olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun. Daha fazla boya uygulamadan önce sis katınızı 24 saat kurumaya bıraktığınızdan emin olun.

  1. Son katı uygulayın: Sis kaplamanız kurur kurumaz son katı uygulayabilirsiniz. Eşit bir kaplama elde etmek için V hareketiyle uygulayın. Gerekirse iki kat boya uygulayabilirsiniz. Duvarı iyice hazırlamanızı sağlamak; bu adımın yapılması kolay olmalıdır.

Yeni Sıva Boyamadan Ne Kadar Önce?

Bir duvarı sıvadıktan sonra, ayarlamak yaklaşık iki saat sürer, ancak bu hemen boyayabileceğiniz anlamına gelmez. Boyayı sürmeden önce alçının tamamen kurumasını beklemelisiniz.

Alçının tamamen kuruması genellikle 4-6 gün sürer; ancak boya uygulamadan önce beklenilmesi önerilen süre en az bir haftadır.

Alçınızın tamamen kuru olup olmadığını anlarken kullanacağınız en iyi yöntem, zaman dilimlerini unutmak ve rengi analiz etmektir. Çoğu zaman, alçının tamamen kuruması bir ay kadar sürebilir, bu nedenle güvenli tarafta olmak için, dekorasyondan önce alçının rengini kontrol ettiğinizden emin olun.

Alçı kuruduğunda hafif bir gölge olur ve yüzey tamamen düzdür. Duvarınızda hala koyu lekeler görüyorsanız, bu riske değmez ve boyamadan önce biraz daha zaman vermelisiniz.

Islak sıva, kuru sıvadan çok daha az emicidir, bu nedenle koyu lekelerle bir duvarın üzerine boyanması, bazı alanların yamalı ve yarı şeffaf görünmesine neden olur.

Nemli sıva yamaları da boyanın yapışmasına müdahale ederek bu alanların pullu ve kuru olmasına neden olabilir – bu hata yapıldıktan sonra düzeltilmesi çok zordur.

Alçının kuruma süresini etkileyen bir dizi faktör vardır; hava durumu ve yılın zamanı, merkezi ısıtmanızın olup olmadığı ve sıva katmanlarının nasıl uygulandığı gibi.

En yüksek kuruma süresine ulaşmak için, pencere ve kapıları açarak odadaki havalandırmayı artırın. Evde birden fazla pencere ve kapı açmak, odalardan düzenli bir hava akışına izin verir ve sıvanın daha etkili bir şekilde kurumasına yardımcı olur.

Doğal kurutma en iyisidir. Evinizi sıvadıktan sonra en az 48 saat kaloriferinizi açmamaya çalışın. Sıcak bir günde güneş doğrudan alçı üzerine parlıyorsa, perdeleri kapalı tutmaya çalışın – alçı çok hızlı kurursa çatlamaya neden olabilir.

Yeni Sıva Boyası

Sis kaplaması, dekore etmeden önce duvarı astarlamak için önemli bir adımdır. Bunu, su ile seyreltilmiş su bazlı mat boya emülsiyon boyası ile kendiniz oluşturabilirsiniz. Kullandığınız boyanın hem mat hem de su bazlı olduğundan emin olun.

Bir vinil veya parlak boyayı sis kaplaması olarak kullanmak sıva ile yapışmayacaktır, bu da hat boyunca soyulmaya ve çatlamaya neden olacaktır. Su bazlı değil, yağ bazlı bir boya kullanmak, nemi hapsedeceğinden alttaki alçının nefes almasına izin vermez. Bu, gelecekte çirkin ve düzeltilmesi zor nemli yamalara neden olabilir.

Sis katmanı ile ‘Kendin Yap’ rotasına gitmek istemiyorsanız, çoğu donanım mağazasından bir duvar astarı satın alabilirsiniz. Bu boyalar, son katınız için kusursuz bir temel oluşturmak amacıyla doğrudan yeni sıvalı bir duvara (tabii ki kuruduktan sonra) uygulanacak şekilde tasarlanmıştır.

Alçınızda sorun yaşıyorsanız, özellikle gözenekli ve hasarlı yüzeyler için bazı boyalar formüle edilmiştir.

Taze sıva tabakanız biraz pul pul dökülmeye başlıyorsa ve kireçli hissediyorsa, bu astar tam size göre. Bu, sizi tüm duvarı yeniden sıvalamak zorunda kalmadan kurtarabilir ve harcanan zamanı ve parayı azaltır.

Duvarlarınızı dekore etmek için büyük bir acele içindeyseniz ve haftalarca beklemek için vaktiniz yoksa, işi o anda ve orada yapmak için satın alabileceğiniz yeni sıva için özel boyalar var.

Açıktır ki, sis kaplama yöntemi kadar güvenilir olmadıkları için bunlar son çare seçeneğidir; ancak, eve taşınma partiniz hızla yaklaşıyorsa ve panik içindeyseniz – endişelenmeyin.

Bu boyalar, nefes alabilecek şekilde tasarlanmış ‘Mikro gözenekli boyalar’ olarak bilinir. Yeni sıvanın tamamen kuruyabilmesi için havaya ihtiyacı vardır – eğer nemli sıvaya normal boya uygulanırsa, gelecekte nem ve küf gibi sorunlara neden olur.

Mikro gözenekli boya, çözeltideki polimerlerin karışımları nedeniyle sıvanın uygulama sonrasında kurumaya devam etmesini sağlar. Bu, sıvanın boyandıktan sonra bile nefes almasını ve sorunsuz kurumasını mümkün kılar.

Mikro gözenekli, nefes alabilen boyalar genellikle ortalama emülsiyonunuzdan biraz daha pahalıdır; ancak bu yöntemle sis kaplama adımını atlayacağınız için ince boya karışımlarının karmaşası ile uğraşmayacaksınız.

Bu boyalar genellikle harici kullanım için tasarlanmıştır, bu nedenle evinizin dışını güzelleştirdiğiniz günler için. Dulux’un mikro gözenekli Weathershield boyaları gibi boyalar, dış mekan unsurlarına dayanacak şekilde yaratılmıştır ve bu da onları çoğu boyadan daha sert hale getirir, ancak bir istisna yapabilir ve bunları iç mekanlarda kullanabilirsiniz.

Bu tür boyayı kullanmanın en büyük dezavantajlarından biri renk aralığının olmamasıdır. Dış mekanda kullanım için olmaları nedeniyle, genellikle sınırlı bir gölge aralığı yelpazesine sahiptirler.

Yeni Sıva Nasıl Mühürlenir

Yeni sıva yapmak basit bir adımdır, ancak boyanızın yüksek kalitede olmasını sağlamayı hedeflerken kritik bir adımdır. Alçınızı kapatmak için, genellikle sis kat olarak bilinen bir baz astar boyaya ihtiyacınız olacaktır. Sis kaplamanın amacı, kuru sıva duvarına nem katmak, son kat boya uyguladığınızda onu daha az emici hale getirmektir.

Yeni sıvalı bir duvar son derece emicidir ve üzerine uygulanan herhangi bir sıvıyı emer, bu nedenle doğrudan üzerine uygulanan normal boya emilerek pürüzlü bir yüzey oluşturur. Sis tabakası, sıva tarafından emilen su ile seyreltilir. Alçı ancak çok fazla su emebilir, bu nedenle bu kat uygulandıktan sonra normal boya uygulaması güvenlidir.

Normal boya direk taze sıvaya uygulandığında yeterince yapışmaz. Bununla birlikte, boyaya su eklendiğinde, sıva ile bağlanabilen bir karışım oluşturarak herhangi bir soyulma, çatlama veya dökülmeyi önleyerek daha az rötuş sağlar.

Kendi sis ceketinizi oluşturmak için sadece iki şeye ihtiyacınız olacak:

  • Su bazlı mat emülsiyon boya
  • Su

Daha önce tartışıldığı gibi, kendiniz yapmak istemiyorsanız önceden hazırlanmış bir astar boya satın alabilirsiniz.

Sis katını uygularken, oldukça hızlı çalıştığınızdan emin olun. Bu esasen seyreltilmiş boya olduğundan, çalışmak çok daha akıcı ve daha karmaşık olacaktır ve bu da boyanın duvardan aşağı damlamasına neden olabilir.

Boya karışımından suyu emen sıva sayesinde, sis tabakası normal boyaya göre çok çabuk kurur. Bu, düzensiz dokulardan kaçınmak için alanları hızla boyamanız ve kurumadan önce kontrol etmeniz gerektiği anlamına gelir.

Sis kaplamanızı hazırladıktan sonra, yukarı doğru hareketlerle ince bir tabaka boyamak için büyük bir fırça kullanın. Daha büyük bir fırçayla boyamak, çizgileri önler ve daha geniş bir yüzey alanı boyamanıza olanak tanır. Yukarı doğru hareketle boyamak, boyanın duvardan aşağı damlamasını önleyerek daha düzgün bir yüzey oluşturur.

İlk katmanınızı boyadıktan ve kuruduktan sonra duvarınızda herhangi bir düzensiz parça olup olmadığını kontrol edin. Sis kaplaması, bu düzensiz alçı parçalarını son derece görünür hale getirecektir. Küçük tümsekler veya düz olmayan sıva alanları görürseniz, bunları ince bir zımpara kağıdı ile hafifçe zımparalayın.

Alçıya zarar verebileceğiniz için çok fazla baskı uygulamayın. Bunu takiben ikinci bir katman uygulayabilirsiniz. Son katınızı uygulamadan önce sis katının kuruması için 24 saat beklemeye çalışın.

Yeni Sıva Üzerine Kaç Mist Kaplama?

Yeni sıva boyamayı seçerken sis kaplaması gerekli bir adımdır. Bu adım, boyanın sıvaya yapışmasını sağlar, bu da soyulmayı ve çatlamayı önler ve son kata eşit bir kaplama sağlamak için mükemmel bir astar sağlar.

Yeni sıva için sis kaplamalar esasen sıvayı emen ve duvarların emici kalitesini ortadan kaldıran sulandırılmış boyadır. Bu adım atılmazsa, üst kat emilecek ve bunun sonucunda yarı saydam ve düzensiz hale gelecektir.

Yeni sıva için sis katlarının miktarı, sıva yapan kişinin yaptığı işin kalitesine ve kuruma sırasında sıvanın kalitesinden ödün vermiş olabilecek faktörlere bağlıdır.

İlk katı uyguladıktan sonra sıvanın kalitesini görebilmeniz gerekir. İlk kattan sonra bazı sorunları zımparalamak zorunda kaldıysanız, zımpara kağıdı ilk katın alanlarını ovalayacağından ikinci bir kat kat uygulamanız gerekecektir. İkinci bir kat uygulamazsanız, son kat uygulandığında duvarınızın yamalı ve düzensiz görünme riskini alırsınız.

İlk kattan sonra sıva ile ilgili herhangi bir sorun bulamadıysanız, genellikle bir sis kat yeterlidir. Bununla birlikte, en yüksek kalitede son kat oluşturmak istiyorsanız, emin olmak için ikinci bir kat ekleyin. Bu daha uzun dayanıklılık sağlar ve boya gelecekte daha az bakım gerektirebilir. Çoğu profesyonel, boyanın kusursuz olmasını ve uzun bir süre dayanmasını sağlamak için iki sis kat uygulayacak ve ardından iki son kat uygulayacaktır.

Birden fazla boya kaplaması uygulamak zaman alıcı olabilir. Bununla birlikte, uzun vadede bakım maliyetlerinden elde edilen tasarruf, fazladan saatlere değer katar.

Mist Coat Oranı nedir?

Sis kaplamanızı oluştururken, doğru boya / su oranını kullandığınızdan emin olmak istersiniz. Emülsiyonu karıştırırken, karışımın çok kalın olmadığından emin olmanız gerekir. Karışım çok kalın olursa sıva içine çekilmesi amacına hizmet etmez. Çok inceyse, sizi nemli bir duvarla bırakabilir.

Temel katmanınız için bir emülsiyon oluştururken farklı oranlar belirten birçok çevrimiçi kaynak vardır – bu son derece kafa karıştırıcı olabilir. Bununla birlikte, sis kaplamalar için ortalama ve en sık kullanılan oran, 70:30 boya / su oranıdır. Bu pratik bir kuraldır; her boya farklıdır, bu nedenle yeni sıvanız için boyanın kalınlığına bağlı olarak daha fazla veya daha az su eklemeniz gerekebilir.

Daha yüksek viskoziteye sahip boyalar, karışımda daha ince boyalara göre daha fazla suya ihtiyaç duyacaktır. Karışıma eklediğiniz su miktarı% 20 ila% 40 arasında olduğu sürece, iyi olmalısınız – sadece kıvamı kontrol ettiğinizden emin olun.

Boyayı ziyan etmekten kaçınmak için en iyi seçenek, karışım akıcı kıvamda olana kadar kademeli olarak su eklemektir. Bu karışımı duvara uyguladıktan sonra maalesef geri dönüş yok.

Sis kaplamayı önce duvarın küçük bir bölümünde test etmek, geri dönüşü olmayan hataları önlemek için en iyi seçenek olabilir. Karışımı oluştururken, yeni sıvaya uygulandığında çoğunlukla opak olan bir emülsiyon üretmeyi arıyorsunuz.

Boyanın rengi önemli değildir, çünkü bu adımda amaç, sıvayı boya tabakasından görebilmektir. Bununla birlikte, çoğu profesyonel, nihai sonucu en üst düzeye çıkarmak ve herhangi bir sorundan kaçınmak için basit bir beyaz baz kat ile yapışır.

Alçıyı sis kaplamadan göremezseniz, adım doğru şekilde yapılmamıştır. Sis kaplaması karıştırılır ve yanlış uygulanırsa, işleme tekrar başlamak için boyanın kaldırılması gerekecektir aksi takdirde ileride soyulma ve çatlama meydana gelecektir. Bize güven; bu, kendi kendinize uygulamak istemeyeceğiniz bir şeydir, bu yüzden boyayı tüm duvara uygulamadan önce boyanın tutarlılığını test ettiğinizden emin olun.

Bir sis tabakası uygulamak, yeni sıvanızı etkili bir şekilde kapatır ve kendi maliyetlerinizi düşürür. Web’de, yeni alçıyı kapatmak için PVA yapıştırıcı kullanmayı içeren birçok yanıltıcı bilgi var. Bununla birlikte, boyanın dayanıklılığını bozabileceğinden bu tavsiyeden uzak durmanızı öneririz, bu da çok fazla bakım ve bakım gerektirebilir.

PVA, alçıya nüfuz edecek şekilde oluşturulmamıştır, bu da boya ile sıva arasındaki bağların yapışmasını sağlamak için gerekli olan şeydir. PVA kullanmak, yapışma oluşturmaz ve boyanın nihayetinde zamanla pul pul dökülmesine neden olur.

Yeni Alçı Kırma

Yeni Alçıda İnce Çatlak

Alçı bazen kurutma işlemi sırasında çatlayabilir. Yeni sıvada bir veya iki ince kırılma fark etmek oldukça yaygındır, ki bu bizim istediğimiz şey değil – ama bu dünyanın sonu değil. Bu sorunu düzeltmek için birkaç yöntem vardır ve bu olduğunda panik yapmayın!

Alçıda zaman zaman kılcal çatlaklar meydana gelebilir. Bunun en yaygın nedeni alçının çok çabuk kurumasıdır. Daha önce de bahsettiğimiz gibi yeni sıvanızın kuruma süresine katkıda bulunan faktörler vardır ve bu faktörler de kaliteye katkı sağlayabilir. Alçınız kurumuşsa ve ince dikey ve yatay çatlaklar oluşmuşsa, bunun nedeni genellikle büzülmedir.

Büzülme, sıvanın kuruduğu ortamda elemanlar doğru olmadığında meydana gelebilir. Çevre çok sıcaksa, örneğin, duvarın yeni sıvanmasından sonraki günlerde merkezi ısıtmanızı çalıştırırsanız, bir sürprizle karşılaşabilirsiniz – iyi bir sürpriz olmayabilir.

Sıcak güneş pencerelerinizden yeni sıva üzerine vuruyorsa da çatlaklar görünebilir. Güneş her nemi kuruturken çatlaklarla kaplı filmlerde Nevada çölünü düşünün – duvarlarınızda da aynı. Kavurucu sıcak bir günde güneş ışığı, kaçınmak istediğimiz bazı hasarlara neden olabilir.

Yeni sıvanızı çevreleyen atmosferin kurutma için en uygun seviyede olmasını sağlayın. Evinizi serin tutun, odalardan düzenli bir hava akışı sağlamak için pencereleri açın. Bu, sıvayı doğal olarak kurutacaktır. Sıcak bir günse ve güneş sıvanın üzerine parlıyorsa, çok hızlı kurumasını önlemek için perdeleri kapatın.

İnce çatlaklar her şeyden önce değildir; düzeltilebilirler. Bu tür çatlaklar kalafatlama ile doldurulabilir. Kalafat veya kalafat, evin etrafındaki çatlakları veya boşlukları doldurmak için dolgu macunu olarak kullanılır. Taslağı dışarıda tutmak için pencere kapıları, sıhhi tesisat ve borular etrafındaki boşlukları doldurmak ve bu kötü böceklerin evinizi işgal etmesini önlemek için kullanılabilir. Kalafatlama kullanmak, duvarınızı en iyi şekle geri döndürmek için hızlı ve kolay bir çözümdür.

Büyük Çatlaklar

Yeni alçıda daha büyük çatlaklar, sorunların ortaya çıkmaya başlayabileceği yerlerdir.

Çatlaklar genellikle zararsız olmakla birlikte, binaya yapısal bir hasar ve profesyonel yardıma ihtiyaç duyulduğunu da gösterebilir. Görünüşte pürüzlü veya merdivenleri andıran çatlaklar, evinize zarar verebilecek yapısal hareketlerden kaynaklanabilir.

Bir çatlağın zararlı olup olmadığını nasıl anlarsınız? Her şey ölçümlerle ilgili. Temel kural, çatlak ne kadar büyükse, o kadar ciddi olmasıdır. İnce çatlaklar inşaat endüstrisinde zararsız olarak kabul edilir, ancak şerit metreyi çırptıysanız ve genişliğinde veya daha fazla çatlak görüyorsanız, büyük silahları çağırmanın zamanı gelmiş olabilir.

Çatlağın konumlandırılması aynı zamanda ne kadar ciddi olabileceğinin bir işaretidir. Pencere ve kapılarınızdan çıkan küçük çatlakların çoğu zararsız kabul edilir. Bununla birlikte, duvar ve tavan bağlantılarının birleştiği yerde sıvanızın çatladığını fark ediyorsanız, bu, hızlı ve profesyonel bir şekilde ele alınmazsa, tavanın duvardan ayrılmasına neden olabilir.

Bir profesyonelle konuşmadan büyük çatlakları onarmaya çalışmayın çünkü bu, gelecekte ciddi maliyetli bazı sorunlara neden olabilir.

Tek Kat Alçı Nedir?

Sıva yapmak karmaşık ve zaman alan bir iştir. İşi doğru bir şekilde yapmak için genellikle iki kat artı bir PVA taban katmanına ihtiyaç duymaz.

One Coat alçı, işinizi çok daha kolay hale getirmek için tasarlanmıştır – ve ipucu ismindedir.

Genel olarak konuşursak, düzenli sıva yapmak için ihtiyaç duyduğunuz birçok katmana kıyasla, kalınlığı nedeniyle bu tür alçıdan yalnızca bir kat uygulamanız gerekecektir. Tek kat sıva, ayrı katmanlar yerine tek kat olarak taban ve son kat görevi görür.

Tek kat sıva çok daha hızlı bir yöntemdir, ancak her durum için mükemmel bir seçenek değildir. Bu tip sıva en iyi önceki sıva işlerini tamir ederken ve küçük alanlarda kullanım için kullanılır. Alçıların en pürüzsüzsü değil, bu yüzden bütün bir odayı sadece tek kat sıva ile sıva yapmak kusursuz bir sonuç vermeyecektir – bu gibi işler için basmakalıp sıva yöntemlerine bağlı kalın.

Tek kat sıva, normal sıvanıza göre iki ana avantaja sahiptir: Maliyet ve zaman. Yalnızca bir yamayı karıştırdığınız ve duvarı tek bir katmanla kapladığınız için, hem kaynak maliyeti hem de işi tamamlamak için harcanan zaman önemli miktarda azalır.

Ancak öte yandan en güvenilir karışım bu değil. Bunu yalnızca küçük kendin yap düzeltmeleri için kullanmanızı ve büyük sıva işleri için kullanmanızı tavsiye etmiyoruz çünkü sonuç normal sıva kadar düzgün ve pürüzsüz olmayacaktır.

Üflemeli Alçı Nasıl Onarılır

Üflemeli sıva, sıvanın uygulandığı yüzeye yapışmasını kaybetmesini ifade eder. Bu, sis kaplamasını kullanmadığınızda boyamakta olanla aynı türden bir şey – alçı duvardan sıyrılmaya başlıyor.

Yeni sıvanızın ne zaman patladığını anlayabilirsiniz çünkü sıvanın bazı bölümleri arkasındaki yüzeyden uzaklaşacaktır. Genellikle alçı parçaları tamamen düşebilir ve duvarda görünür delikler bırakabilir.

Üflemeli Alçının Tamiri

Üflemeli alçıyı onarmak, bir çatlağı doldurmaktan biraz daha zordur. İşte izlenecek adımlar:

    1. Deliği iyice temizleyin: Tüm gevşek sıvaları çıkardığınızdan emin olun ve ardından duvarın içindeki ve çevresindeki hasarlı kısmı fırçalayarak temizleyin. Yeni sıvanın yüzeye yapışmasını sağlamak için bu adım son derece önemlidir.
    1. Fiberglas ağ ekleyin: Deliği ölçün ve deliği yeterince kaplayana kadar ağı kesin. Kafesin delikten biraz daha büyük, çevresinde yaklaşık 20-30 mm olduğundan emin olun. Ağı deliğin üzerine yerleştirin.
    1. Deliği dolgu ile kapatın: Bir mala kullanarak dolguyu ağdan itin, tamamen dolduğundan emin olmak için deliğe yeterli miktarda hafifçe itmeniz önemlidir. Çevreleyen duvara daha fazla zarar vermek istemediğiniz için dikkatli olun.
    1. Fazla dolguyu çıkarın: Düzgün ve pürüzsüz olmasını sağlamak için fazla dolguyu düz bir kenarla çıkarın. Dolgunun tamamen kuruması için yaklaşık bir saat bekleyin.
    1. Onarılan alanı zımparalayın: Pürüzsüz hale getirmek için alanı hafifçe ovalamak için ince zımpara kağıdı kullanın.
    2. İkinci bir dolgu katmanı ekleyin: İkinci bir kat dolgu uygulayın ve fazlalıkları giderin
  1. Son bir kez zımparalayın: Pürüzsüz olana kadar alanı nazikçe zımparalayın. Dolguyu yaklaşık 24 saat kurumaya bırakın ve işte!

Üflemeli Alçının Önlenmesi

Sıva uygulandığında arkasındaki yüzeye yapışması ve yapışması gerekir; aksi takdirde yerinde kalmayacaktır. Genellikle sıvacılar, ilk sıva katmanını eklemeden önce yüzeye bir PVA katmanı uygular. Bu adım atılmazsa alçının yerinden çıkmasına neden olabilir.

Yapışkan tabakayı uygulamadan önce yüzey temiz ve tozdan arındırılmış olmalıdır. Alan kirle kirlenmişse, sızdırmazlık maddesi duvara doğru bir şekilde yapışmayacaktır ve ileride sızdırmazlık ve sıvanın patlamasına neden olacaktır.

Üflemeli alçı, alçının uygulandığı yüzey aşırı derecede gözenekli olduğunda da meydana gelebilir. Bunun nedeni, yeni sıvadan su emen yüzeyin yapışma zamanı olmadan olmasıdır; bu nedenle alçı kurur ancak yapışmaz.

Hangi sıva yöntemlerinin kullanılacağına karar verirken dikkate alınması gereken iki tür yüzey vardır:

    • Yüksek Emme Duvarları: Yüksek bir emiş duvarı çok gözeneklidir, yani üzerine uygulanan herhangi bir sıvı çok hızlı bir şekilde emilecektir. Yüksek emişli duvarlar, yeni sıvanın çok hızlı kurumasına neden olabilir ve bu da ince çatlaklar, büyük çatlaklar ve hatta alçı şişmesi gibi sorunlara neden olabilir.
  • Düşük Emme Duvarları: Düşük emiş duvarı, herhangi bir suyu emmeye çalışan bir yüzeydir. Sıvanın yapışması için uygulandığı yüzeye yapışması gerekir. Doğru şekilde ele alınmazsa, alçak emme duvarları çatlamaya, ufalanmaya ve alçının şişmesine neden olabilir.

İşi yapmadan önce duvarda yama testi yapın. Önce duvarın küçük bir alanında biraz sıva denemek size yüzeyin gözenekliliği hakkında çok şey söyleyecektir. Kısa bir süre sonra sıva kuru kalırsa, yüksek bir emiş duvarınız olur. Sıva hala dokunulamayacak kadar ıslaksa, düşük bir emiş duvarınız vardır.

Düşük emiş duvarına sahipseniz, sıva yapmadan önce bir kat PVA yeterli olacaktır. Yüksek bir emiş duvarınız varsa, bağların doğru şekilde yapıldığından emin olmak için birden fazla PVA katmanı uygulamanız gerekecektir.

Yüksek emişli bir duvara yeterli PVA katmanı eklemezseniz, yüzey uygulandığında sıvadan suyu çekmeye başlayacak ve bu da çok çabuk kurumasına neden olacaktır. Alçı çok çabuk kuruduğunda çatlama ve üfleme eğilimi gösterir.

Alçı Maliyetleri

 

 

Bir sıvacı işe alırken, maliyetler hem işin ne kadar süreceğine hem de kaç duvarın sıva yapılması gerektiğine bağlı olarak değişir. Genellikle, bir sıvacı ile konuşurken, siteyi analiz ederler, maliyetleri hesaplarlar ve iş için size teklif verirler.

Çoğu sıvacı, bir işin ne kadara mal olacağının bir göstergesi olarak metrekare kullanır. Ne kadar çok sıva ihtiyacı olursa, iş o kadar fazla zaman ve malzeme alacaktır. Sıvacı, fiziksel işin yanı sıra malzeme maliyetlerini de hesaba katmalıdır.

Bir sıvacı işe alırken iki tür iş vardır: Yeniden Sıva ve Yeni Sıva. Hem duvarlara hem de tavana sıva yapılabilir. Sıva işinin türüne, odanın büyüklüğüne ve işin tamamlanmasının ne kadar süreceğine bağlı olarak 2020 itibariyle bazı ortalama fiyatlar (bu fiyatların ortalama olduğunu, bu nedenle daha yüksek veya daha düşük teklif verilebileceğini unutmayın):

SSS

S: Yeni sıva üzerine kaç kat boya gerekir?

C: Yeni sıva üzerindeki boya kat sayısı en az 2 olmalıdır. Bununla birlikte, duvarınızın ihtiyaç duyacağı kat sayısı sıva işinin kalitesine ve finişin ne kadar profesyonel görünmesini istediğinize bağlıdır. Son kat boya uygulamadan önce, yeni sıva işi en az bir kat sis kaplaması gerektirir.

70:30 boya su oranıyla oluşturulmuş emülsiyondur. Tamamen kuruduktan sonra yeni sıvanıza ince bir tabaka halinde bu emülsiyonu uygulamalı ve ardından duvardaki kusurları analiz etmelisiniz. İlk kat kuruduktan sonra düz olmayan noktalar bulursanız, bunları ince zımpara kağıdı ile hafifçe zımparalayın ve ikinci bir kat ekleyin. En az bir kat son kat uygulamadan önce sis katınızı 24 saat kurumaya bırakın.

S: Yeni sıvanın kuruması ne kadar sürer?

C: Yeni sıva için tahmini kuruma süresi 4-6 gündür; ancak koşullara bağlı olarak bir aya kadar sürebilir. Kuruma süresi, yılın zamanına, hava durumuna ve evinizin koşullarına bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Yeni sıva üzerine boyamadan önce en az bir hafta beklemenizi öneririz.

S: Boya neden yeni sıvamda soyuluyor?

C: Boya alçıdan sıyrılmaya başladığında, bunun nedeni genellikle arkasındaki yüzey ile yapışkanlığını kaybetmesidir. Boyanızın duvardan soyulmaması ve pul pul dökülmemesi için sis kaplaması son derece önemlidir. Yeni sıvanın normal boyayı tutabilmesi için bir maddeye bağlanması gerekir.

Boyayı 70:30 oranında su ile karıştırın ve boyamadan önce taze sıvaya ince bir tabaka uygulayın. Su yeni sıva tarafından emilecek ve malzeme ile birleşecek ve boya için mükemmel bir zemin oluşturacaktır. Boyanız soyuluyorsa, boyanın kazınması ve yeniden başlaması durumu olabilir.

S: Boyama için yeni alçıyı nasıl hazırlarım?

C: Yeni sıvanızı boyamaya hazırlamak için öncelikle yüzeyin% 100 kuru, temiz ve tozsuz olduğundan emin olun. 70:30 oranında boya ve su kullanarak bir sis kat karıştırın. Yeni sıva üzerine ince bir tabaka halinde bu emülsiyon uygulayın ve kusurları inceleyin.

Kuruduktan sonra tümsekler veya düzensiz yamalar görünür olacaktır. Bunları ince zımpara kağıdı ile hafifçe zımparalayın. Daha sonra ince bir kat daha ince tabaka uygulayın ve normal boyayı uygulamadan önce bunun kuruması için 24 saat bekleyin.

S: Yeni sıvamda neden çatlaklar var?

C: Yeni sıvadaki çatlaklar en çok büzülmeden kaynaklanır. Bu, alçının çok çabuk kurumasına neden olan faktörlerden kaynaklanmaktadır.
Alçınız kururken merkezi ısıtmanızı açarsanız veya hava çok sıcaksa, sıva çok hızlı kuruyup çatlayabilir. Bu çatlaklar genellikle zararsızdır ve biraz kalafatlama kullanılarak düzeltilebilir.

Kaynaklar

  1. https://home.bt.com/lifestyle/house-home/diy-ideas/5-things-you-need-to-know-before-painting-freshly-plastered-walls-11364170736558
  2. https://www.valsparpaint.co.uk/help-advice/how-to-paint-new-plaster/
  3. https://www.realhomes.com/advice/how-to-paint-on-new-plaster
  4. https://www.hunker.com/12610789/how-to-determine-if-the-cracks-in-walls-are-serious
  5. https://www.homyze.com/blog/step-by-step-how-to-repairing-plaster-walls/
  6. https://propertyworkshop.com/plasterwork/how-much-to-plaster-a-room/

Yorum Yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u8849268/public_html/wp-content/themes/renowise/views/prev_next.php on line 10
ÖNCEKİ
Yeni kreş boyaları...

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u8849268/public_html/wp-content/themes/renowise/views/prev_next.php on line 36
SONRAKİ
EVİNİZİ BİR BEBEĞE HAZIRLAMAK

Ücretsiz teklif için iletişime geçin!

Ücretsiz teklif için iletişime geçin!

İletişim Bilgileri

Çakmak, Bağdat Sk. No:51, 34774 Dudullu Osb/Ümraniye/İstanbul

Hemen Arayın!

Çevir »
× Nasıl yardımcı olabiliriz ?