Badana ne kadar sürer? Badana ve boya arasındaki fark nedir? Badana boyamaktan daha mı pahalı? Bunlar tartışacağımız sorulardan bazıları. Daha fazla ipucu ve bilgi için aşağıdaki makalenin geri kalanını okuyun

7 Mart 20220

badana nedir?

Badana, su bazlı boyanın suyla karıştırılmasıyla yapılır. Yumuşak boya fırçası ile ahşap ve diğer malzemelerin yüzeyine ince tabakalar halinde uygulanır. Yaptığı şey, yıpranmış bir görünüm oluşturmak için ahşap, tuğla ve diğer yüzeylerin doğal renklerini yumuşatmaktır. Genellikle ahşap veya tuğlayı badanalarken kullanılan bir teknik, boya alanlarını silerken ıslak bir bez kullanmaktır.

Badananın Amacı Nedir?

Badana, sıhhi ve hijyenik faydalar sunan antimikrobiyal özelliklere sahiptir.  Genellikle ahşap ve tuğla yüzeylere uygulanır. Düzenli olarak uygulandığında, yüzeydeki kalıntıları çıkarmak için kolayca soyulan kireç katmanları oluşturur. Günümüzde, ahşap veya diğer yüzeylere yıpranmış ve eski bir görünüm sağlamak için badana yapılmaktadır.

Boya ve Badana Arasındaki Fark

İkisi arasındaki temel fark, badananın duvardaki kireç ve su kullanılarak yapılan bir karışım olması, boyanın ise farklı kimyasallardan ve ürünlerden yapılmasıdır. Badana, tuğla, duvar ve diğer yüzeylerde sıhhi amaçlarla ve ayrıca eski bir görünüm elde etmek için kullanılır. Öte yandan boya, macun veya sıvı olarak uygulanabilen bir maddedir. Boya kuruduğunda katı bir kaplama oluşturur.

Badana VS. Boyamak

Badana, bileşimi ve amacı bakımından boyadan farklıdır. Örneğin, badana birkaç malzeme kullanılarak yapılır ve hatta kireç, sofra tuzu ve ılık suyu karıştırarak evde kendi badananızı yapabilirsiniz. Genellikle beyaz renktedir, ancak bazı insanlar badanaya renk katmak için boyalar kullanır. Boya ise pigment, reçine , solvent ve diğer malzemelerden yapılır. Görünümü kalın ve kremsidir ve aralarından seçim yapabileceğiniz geniş bir renk yelpazesi ile birlikte gelir.

Badana Ne Kadar Sürecek?

Badana yaklaşık yirmi yıl veya daha fazla sürebilir ve çok az bakım gerektirir. Kalın bir film tabakası olmadığı için boyaya göre 5-6 kat daha kalıcıdır. En pahalı ve kaliteli boyanın bile zamanla soyulacağını, parçalanacağını ve solacağını ve görünümünü korumak için düzenli bakıma ihtiyacı olduğunu unutmayın. Badana ile ilgili iyi olan şey, çok az bakımla onlarca yıl dayanabilmesidir. Badana yıkanır mıbaşlıklı bu yazımızı da paylaşmıştık . Konuyla ilgili ayrıntılı bir tartışma için makaleye göz atın.  

Badana Yıkamanın Faydaları Nelerdir?

Badana yıkaması kolaydır, ekonomiktir, çevre dostudur ve ayrıca antibakteriyel özelliklere sahiptir. Çok fazla bakım yapmadan uzun süreli bir sonuç elde etmek istiyorsanız en iyi seçiminizdir. Aşağıda badana kullanmanın faydaları hakkında daha fazla bilgi edinelim.

Yapması kolay

Badana yıkamadan elde edebileceğiniz bir fayda, yapmanın çok basit olmasıdır. Bu görevi yapmak için özel becerilere veya bilgiye sahip olmanız gerekmez. Yapmanız gereken tek şey, çözüm için doğru kireç türünü kullandığınızdan emin olmaktır. Bu kireç, duvarcılık için kullanılan kireçtir. Kireç ile suyu karıştırın ve boya yaparken yaptığınız gibi yüzeye uygulayın.

Ekonomik

Badana kullanmanın bir diğer avantajı da uygun fiyatlı olmasıdır. Boyamanız gereken daha fazla alan, maliyet daha pahalı olacaktır. Ahırınızı veya dış mekan mobilyalarınızı boyamak istiyor ancak düşük maliyetli bir seçeneğe sahip olmak istiyorsanız, badana kullanmayı tercih edebilirsiniz. Düz beyaz bir yüzeye sahip olmak istemiyorsanız, badana karışımına renk katmak için boyalar da kullanabilirsiniz.

Çevre Dostu

Badana da aralarından seçim yapabileceğiniz çevre dostu bir seçenektir. Çevreyi etkileyebilecek hiçbir zararlı madde içermez. Yıpranmış ve rahat bir görünüm için hem iç hem de dış mekanlarda kullanabilirsiniz. Ayrıca çitlerinizde ve veranda duvarlarınızda harika görünecek. Biz de badananın amacından bahseden bu makaleyi  yazdık Badana kullanmanın avantajları ve faydaları hakkında daha fazla bilgi için makaleye göz atabilirsiniz.

Antibakteriyel

Badana yıkamanın bir diğer büyük faydası da antibakteriyel özelliklere sahip olmasıdır. Badana, yüzeyi küf ve küflenmeye karşı korur. Küf, alerjilere ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilen yaygın bir ev sorunudur . Bunu önlemek için duvar, tavan ve zeminlerinizde badana kullanabilirsiniz.

Yorum Yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ÖNCEKİ
İç mekan renk secimi

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u8849268/public_html/wp-content/themes/renowise/views/prev_next.php on line 36
SONRAKİ
Sayerlack Hydroplus Su Bazlı Beyaz Sonkat

Ücretsiz teklif için iletişime geçin!

Ücretsiz teklif için iletişime geçin!

İletişim Bilgileri

Çakmak, Bağdat Sk. No:51, 34774 Dudullu Osb/Ümraniye/İstanbul

Hemen Arayın!

Çevir »
× Nasıl yardımcı olabiliriz ?